8 Responses to “Tineri antreprenori”

 1. Gigi Duru Says:

  am observat ca amandoi tinerii au parinti implicati in afaceri. e clar ca acest lucru a fost un element pozitiv pentru ca ei sa fie ajutati de parinti.

  in schimb, majoritatea parintilor din lumea asta sunt angajati. in mod sigur ei vor avea o reactie negativa in momentul in care copilul lor le va prezenta ideea de a deschide o firma. lipsa de informatii intr-un anumit domeniu (in cazul nostru afacerile) determina o atitudine negativa.

  ce recomandati acestor tineri, mai ales in cazul in care parintii se opun cu vehementza?

 2. Gigi Duru Says:

  raspunsul vostru mi-a inspirat o alta intrebare/rugaminte: sa spuneti ascultatorilor cum ati reusit sa strangeti fondurile necesare pentru a deschide afacerea si daca aveti si alte idei de a strange capital, pe care nu le-ati utilizat, sa le spuneti si pe acelea.
  sunt sigur ca tinerii vor vedea astfel ca lipsa banilor nu reprezinta un obstacol de netrecut in afaceri.

 3. Alexandra Pelivan Says:

  exista credite start-up pentru firme noi infiintate. In aceste momente de criza insa, bancile au cam renuntat la acest produs.

  exista si finantari europene, pe care probabil va trebui sa le accesam si noi in cazul in care vom vrea sa ne extindem.

  Pt antreprenorii din mediul rural exista cele mai multe finantari din partea Uniunii Europene, asa ca pentru dezvoltarea unei afaceri la sat exista foarte multe posibilitati.

 4. Alexandra Pelivan Says:

  Comparativ cu baietii din Iasi, noi nu am intampinat astfel de probleme. Doamnele de la Registrul Comertului sunt extrem de dragute si te ajuta cu toate actele, fara a le oferi vreun cadou.

  De la alegerea codului Caen, redactarea actului constitutiv etc totul este realizat de doamnele de la asistenta, fara a fi nevoit sa apelezi la firme de infiintari.

  Intr-o saptamana ai actele gata si te poti apuca de treaba! Totul e sa vrei!

 5. Sergiu Hriscu Says:

  Vreau sa aduc o corecutra. In articol scrie ca avem 18 ani, de fapt Alex are 20 si eu 19 :) 18 aveam cand am inceput afacerea.

 6. Sergiu Hriscu Says:

  @Alexandra

  Asa este in vest, noua nu ne-a zis nimeni ce ne trebuie pentru a pleca la drum :)

  De aceea am apelat la o firma specializata.

 7. Sergiu Hriscu Says:

  @ Gigi

  Recomand acestor tineri care intampina asemenea dificultati sa nu uite nici o secunda care este visul lor si indiferent de obstacole sa mearga mai departe.

  E o atitudine care nu are cum sa dea gres :)

 8. Alex. Chimu Says:

  @ Gigi Duru
  Noi am reusit sa strangem banii necesari capitalului social si cheltuielilor de infiintare lucrand timp de 2 luni in campania electorala pentru alegerile locale. Mai aveam si niste bani stransi dinainte, din diferite site-uri facute pentru rude, cunoscuti, prieteni. De fapt, noi am lucrat timp de doi ani in acest fel, inainte sa ne hotaram sa deschidem firma. Alte metode tin tot de munca efectiva, exista sute de joburi part-time pentru tineri, ideea e sa stii sa economisesti, sa amani “recompensa”. Majoritatea colegilor nostri din campanie si-au cumparat haine sau telefoane cu banii obtinuti.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.